perjantai 4. tammikuuta 2013

Mennyttä ja ehkä vähän tulevaisuudensuunnitelmiakin?

Sinne se taas meni, kokonainen vuosi ihan noin vaan! Viimevuonna ehti tapahtua niin ilosia kun vähän ikävempiäkin juttuja, ilosia onneksi paljon enemmän kun ikäviä. Tässäpä pieni läpikatsaus viimevuoteen


Tammikuussa tokoiltiin jonkinverran, käytiin puudeloimassa Turku KVssä ERI2 arvoisesti ja mietittiin vähän ruokintajuttuja ja loppujenlopuksi löydettiinkin täydellinen ruoka meidän ikiliikkuja-luurangolle :)

Helmikuussa käytiin ihmettelemässä heppa-eläimiä ja Dusty vähän opetteli tallikoiran elämää, treffailtiin kavereita ja lenkkeiltiin ahkerasti. Treenailtiin agilityä ja nähtiinkin vähän valonpilkahduksia tunnelin päässä. Mummokoiralla oli tylsää yksinollessa ja se repi roskiin menossa olevan roskiksen säpäleiksi...

Maaliskuussa käytiin ekaa kertaa lampaita paimentamassa! Lampaat oli aluksi vähän tylsiä mutta kyllä sieltä viimesellä kierroksella alkoi jo pintä paimenkoiraa näkymään. Oltiin ilolassa hoitamassa Donnaa ja Divaa. Käytiin agiliitelemässä aika ahkerasti.

Huhtikuussa mätsäröitiin ja näyttelypuudeloitiin oikein urakalla! Vietettiin 2v synttäreitä Seijan ja Mona-siskon mökillä koko sisarparven kanssa ♥ Vietettiin suurin osa ajastamme kivikossa

Toukokuussa Arvon mummokoira aka Emma täytti 13v ♥♥♥ Päästiin ihan superihanaan agiryhmään, treenailtiin agilitä ihan hulluna ja käytiin tampereella esittämässä nättiä ihan AVO ERI1 SA PN4 VA-CACIB arvoisesti....mamman pienen kääpiörotan eka pn-sijoitus suomesta!

Kesäkuussa Ora-mudi oli meillä hoidossa, ja yllätyin siitä että Dusty oli paljon tiukkapipoisempi pennun suhteen kun Emma. Puuhailtiin vaikka mitä tuona viikkona, lenkkeiltiin paljon, käytiin uimassa ja viikon loppupuolella mudipentu olikin jo ihan siedettävä Dustyn mielestä.  Tokokärpänen puraisi ja treenattiin aika ahkerasti.

Heinäkuussa näyttelypuudeloitiin, näyttelypuudeloitiin ja näyttelypuudeloitiin. Tuli kyllä todettua että koiranäyttelyt on varsinaista arpapeliä kun ajeltiin poriin asti hakemaan H ja seuraavana päivänä ajeltiin myös, ei niin pitkälle eli mikkeliin ja sieltä tuloksena ERI1 SA PN2 SERT VA-CACIB....Dustyn ensimmäinen SERT siis plakkarissa, ja vuoden näyttelytavoitteet saavutettu! Ennen tätä viikonloppua käytiin myös karjaalta hakemassa ERI3 :) Tämän lisäksi lenkkeiltiin tosi pitkiä lenkkejä kavereiden kanssa lähes joka päivä, ja innostuttiin hakuilemaan. Otettiin tavaksi lenkkeillä Noran kanssa vähintään kerran päivässäElokuu oli oikein tehokuukaus! Heti kuun alusta autoiltiin about 1600km Kuopion kolmipäiväseen KV-näyttelyyn ja gööttierkkariin joka järjestettiin siinä samalla. Tulokset ei päätä huimannut mutta itse reissu jo oli aika ikimuistoinen. Kuopiosta tuliaisina 2x EH, EH3 ja ERI2. Tämän lisäksi hakuiltiin paljon, treenattiin agia ja vähän tokoakin. Nora lähti takasin kouluun kiteelle ja ikävä oli kova kun ei enää voinutkaan vaan soittaa ja sanoa että tuun hakemaan 15min päästä!

Dusty 2v7kk
Syyskuu tuli ja startattiin eka agistarttimme ikinä (epävirallinen sellanen tosin), jonka jälkeen Das aloittikin juoksunsa ja jouduin perumaan meidän luonnetesti-osallistumisen. Asusteltiin sitten viikko ilolassa Donna-vahtina, voi sitä riekkumista...

Lokakuussa laiskoteltiin oikein urakalla, mitään erityistä mainitsemisen arvoista lokakuulta ei löyty luonnetestiä lukuunottamatta. Eli sain aika nopeasti luonnetestipaikan tuon jälkeen kun jouduttiin se hämeenlinna testi perumaan, joten Dusty kävi keravalla luonnetestissä ja 129+++ (laukausvarma) oli tulos.

Marraskuu meni agia ja tokoa treenatessa.

Sitten tulikin jo joulukuu ja ensilumi tänne eteläsuomeenkin (kuukauden verran sitä kesti...). Messarissa päivystettiin koko viikonloppu ständillä, ja Dusty käyttyäytyi oikein mallikkaasti. Treenailtiin vähän tokoa ja käytiin mätsärissä voittamassa kaikkien aikoijen muhkeimmat palkinnot. Jouluviikko vietettiin ilolassa ja lenkkeiltiin niin maan pirusti.

Sitten voitaisiin tehdä pieni katsaus viimevuotisiin tavoitteisiin, mitkä niistä toteutui ja mitkä jäi toteutumatta....


Dusty
- Treenata tokoa ja agia vähän ahkerammin check!
- Kisauran korkkaaminen agilityssa
- Tokokoe kesällä?
- Uimataidon oppiminen (Das ei osaa uida)
- Terveenä pysyminen
... ja tietysti kaverien treffaaminen ja hauskanpitäminen! check! 

Emma
- Terveenä ja virkeänä pysyminen check!Mitäs näistä nyt sanoisi...suurin osa tavoitteista jäi saavuttamatta ihan omaa laiskuuttani, jospa sitä ensi vuonna jaksaisi oikeasti panostaa tavoitteita silmällä pitäen. Ja jos joku tuota terveenä pysymistä miettii, niin kyllä meillä muuten ollaan terveitä oltu mutta kesällä Dusty taas sai hiiva-korvatulehduksen. Suht. harmiton vaiva mutta ihan pirun aikaavievä hoitaa kun ei millään meinaa parantua. Luulen että se on vesileikeistä tullut kun ei kesän jälkeen enää ole ollut...harmi vaan että sille noin helposti noita tulee :(
Sitten niihin ensivuoden tavoitteisiin, toivttavasti hieman realistisempiin kun viimevuonna.


Tavoitteet 2013!
Jos Dusty astutetaan nyt keväällä....

- Synnytyksestä ja pennuista palautuminen
- Mahdollinen tokokoe (jos saan itseäni niskasta kiinni....)
- Terveenä pysyminen
- Entistä enemmän koirakavereiden kanssa lenkkeilyä

Jos Dustya ei astuteta vielä keväällä....

- Pari näyttelyä?
- Kepit kuntoon agilityssä
- Epiksissä kisaaminen niin tokossa kun agissakin

- Tokon treenaaminen niin että oltaisiin alovalmiita (kisat?)
- Hakuilua, katsotaan mihin suuntaan lähtee
- Terveenä pysyminen
Entistä enemmän koirakavereiden kanssa lenkkeilyä

Jospa nämä nyt olisivat ihan tarpeeksi realistisia tavoitteita. Jos Dusty astutetaan keväällä niin en edes uskalla pistää mitään tavoitteita agilityn suhteen. Ollaan niin hirveästi tehty töitä tämän sen eteen missä pisteessä ollaan nyt (koira suht motivoitunut), ja uskon että mammaloman myötä otetaan takapakkia jos nyt ei paljoa niin ainakin vähän. Toki voin olla väärässäkin ja pieni lomailu voi tehdä vain hyvää mutta tämmöset ajatukset tällähetkellä pyörii mielessä. Tosin eipä meillä mikään hirmuinen kiire ole kisaamaan yhtään missään lajissa, kun harrastellaan ensisijaisesti ihan sen takia että on kiva tehdä yhdessä :)

2013 blogi siirtyy myös vain Dustyn blogiksi, ihan käytännön syistä. On nimittäin hankala päivittää mummokoiran kuulumisia tänne aktiivisesti kun ei käytännössä asuta mummokoiran kanssa saman katon alla. Toki päivittelen tänne silti myös mummokoiran kuulumisia parhaani mukaan :)

Näihin tunnelmiin päätämme vuoden 2012!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti