maanantai 27. kesäkuuta 2011

Hyttysiä, hyvää ruokaa ja liikaa sadetta

Tänävuonna suunnattiin Dustyn kanssa Linnean mökille, hirvensalmelle juhannuksenviettoon. Torstaina aamupäivällä saavuttiin Linnean luokse, komea kasa kasseja mukanamme (miten musta aina tuntuu että mä pakkaan ihan liikaa tavaraa mukaan joka reissulle?). Oleiltiin pari tuntia ja odoteltiin Linnean isän saapumista kotia, jonka jälkeen pakattiin tavarat peräkärryyn ja koirat auton takakonttiin ja lähdettiin matkaan. Dusty vähän kitisi matkan alussa, mutta nopeasti neiti hiljeni nukkumaan muiden koirien kanssa. Perille päästyä saatiin heti ensimmäiseksi huomata että koko mökin pihapiiri oli yli polvenkorkuisen heinän peitossa (siltikään ei tuotu yhtä ainoaa punkkia kotiintuomisiksi! ;))...Dustya ei näkynyt melkein ollenkaan kun se siellä meni, välillä heinikosta näkyi takajaloilla seisova gööttineiti joka oli hävittänyt kaverit jonnekkin ja nyt tähyili mihin suuntaan pitäisi jatkaa. Hyvin heinikko sitten tasoittui kun koirat siellä kirmasivat minkä kerkesivät ja ihmisetkin siellä sillointällöin tallustelivat ;)


Melkein koko mökkireissu meni lähinnä vaan oleskellen sillä viidestä päivästä ainakin kolmena päivänä satoi. Viimeset päivät olivatkin jo sitten paljon aurinkoisempia joten ehdittiin puuhailemaan enemmän. Syötiin, treenailtiin vähän koirien kanssa, kuunneltiin musiikkia/luettiin, pelattiin korttia, syötiin vähän lisää, saunottiin, uitiin, bongattiin omituinen perhonen(tms), lenkkeiltiin koirien kanssa, kuvailtiin (tai no Linnea kuvasi...), katteltiin leffaa, syötiin vielä ja nukuttiin....siinä suurimmaksi osaksi meidän tekemiset. Sunnuntaina innostuttiin Linnean kanssa pesemään heidän vene joka oli koko talven seissyt mökin pihassa...Dusty parka oli kovin huolissaan kun kiipesimme korkealle venetrailerissa lepäilevään veneeseen, ja koko ajan kuuluikin tasaista surkeaa ulinaa! Veneestä tuli tosi hieno ja puhdas, ja kaikki hämähäkitkin saatiin imuroitua sisältä ;) Lähdettiin vielä samana iltana pistämään vene vesille, Dusty pääsi mukaan mutta Olavi ja Valtsu joutuivat odottelemaan mökissä. Ajeltiin Hirvensalmen satamaan jossa vene laskettiin vesille, ja sitten ajeltiin veneellä takaisin mökille...Dustylla oli päällä olavin pelastusliivit jotka arvatenkin olivat aika isot Dustylle (noh, onhan labbiksella ja göötillä hieman kokoeroa...). Neiti kovin järkyttyi tästä eikä pystynyt liikkumaan pelastusliivit päällä vaan mun piti kantaa se veneeseen ja pois. Kun päästiin mökkilaituriin ja otin pelastusliivit pois niin Dusty innokkaasti nuuskutteli ympäri venettä ja sen jälkeen lähti mökin pihaan hepuloimaan. Oli muuten Dustyn ensimmäinen kerta isomman veneen kyydissä ;)


Takaisin kotiin lähdettiin maanantaina, ja tälläkertaa matkustettiin junalla Mäntyharjusta Tikkurilaan ja tiksistä sitten bussilla kotiin. Kahden tunnin junamatka meni toosi nopeasti musiikkia kuunnellessa ja eväitä syödessä, ja Dustykin jo erittäin kokeneena matkustelijana retkotti kyljellään koko junamatkan :) Kiitokset Linnean perheelle mökkireissusta, oli mukava mökkikauden aloitus! :) 
 

 

 

PS. Kaikki tämän blogipostauksen kuvat © Linnea Skogberg
PPS. klikklik niin pienet kuvat aukeavat isoiksi ;) 

2 kommenttia: