perjantai 28. syyskuuta 2012

Juoksutaukoilua

Dusty aloitti juoksunsa tuossa 3vkoa sitten, ja tyypillisesti mun tuurilla jouduttiin siis jättämään luonnetesti välistä. Harmi sinäänsä, olisi ollut kiva testata Dusty samassa testissä Mona-siskon ja Kalle-veljen kanssa. Saatiin kuitenkin uusi paikka tuonne viikon päähän, eli sitä sitten jännittämään ;)


Naapurin-haukkumis-hetki ;)

Viime torstaina tultiin Dustyn kanssa ilolaan vahtimaan Donnaa, kun isän perhe lähti Leville. Täällä ollaan edelleenkin. Koirien näkökannalta aika tylsää varmaan kun autottomana olen täällä, niin ei päästä oikein kunnolla lenkkeilemään...olen kyllä näitä ilolan lähimaastoja tässä viikon aikana kolunnut läpi aika huolella mutta silti lenkit jää semmosiksi 5km pituisiksi :(

Välillä vähän väsyttää :)


Ensi viikkoa odotellessa!!!
Onni on oma piha kuitenkin, sillä ollaan sitten Dustyn kanssa treenailtu tokoa pienissä pätkissä. Paikkamakuut ollaan pari kertaa tehty, eikä siinä ole mitään ongelmaa. Sain tuossa yksi päivä päähän myös liikkeestä seisomisen hinkkaamista - not a good idea. Mä en vaan osaa opettaa sitä tuolle, koira on ihan kuutamolla jos mitään sen tapaistakaan tehään. Kaikki netin ja koirakirjojen tavat selattu läpi mutta mikään ei näytä toimivan...alan olemaan aika neuvoton tuon kanssa. Eli jos teiltä löytyy jotain hyviä vinkkejä niin saa heittää!

Ihanaa että ensi viikolla päästään taas ohjattuihin treenailemaan :)

2 kommenttia:

  1. Ite opetin liikkeestä seisomisen ihan niin, että peruuttelin itse ja kun koira tuli mukana, pysäytin sen kädellä ihan koskettamalla kuonoa. Ja heti palkka kun koira pysähtyi. Aika äkkiä kyllästyin tohon tapaan ja jatkoin niin, että namilla imuttamalla seurautin koiraa (siltä varalta imutin, ettei itse seuraaminen menis pilalle seisomisen treenaamisesta) ja pysäytin taas kädellä > heti palkka. Kun Fiilis alkoi hoksata tota pysähtelyä, saatoin vahvistaa sitä ihan lenkillä. Eli jos koira muuten vaan tallusteli kohti, saatoin sanoa "seis" ja palkka kun koira pysähtyy. Mutta tolloin koiran on siis tiedettävä jo, mitä se käsky merkitsee, jotta harjotuksesta ois hyötyä.

    En tiedä oliko tästä mitään apua, koska nää oli näitä ihan perusjuttuja, miten liikkeestä seisomista treenataan. Mutta tsemppiä treenailuun jokatapauksessa, eiköhän se siitä ala sujua pikkuhiljaa! :)

    VastaaPoista
  2. Mä opetin liikkeestä seisomisen niin, että seurautin koiraa, ja sitten aluksi pysähdyin itse ja sanoin seiso ja varmistin sen, että K jää seisomaan. Jos meinasi mennä istumaan/maahan niin autoin takaisin seisomaan, uusi käsky, ja mahdollisesti joku "odota" ja kädellä varmistus että odottaa kun lähdin itse liikkeelle. Ensin saatoin ottaa vaan yhden askeleen ja palata takaisin, mutta aika äkkiä Kiiu sen oppi niin että pystyi itse liikkumaan enemmän ja vähentämään noita apuja ja käskyjä. :) Aluksi tietysti oli kauheaa hinkkaamista ja tuntui ettei tästä mitään tule kun piti käyttää miljoonaa apukeinoa, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa! :)

    Tsemppiä treeneihin! :)

    VastaaPoista