lauantai 15. syyskuuta 2012

Ruokintamietteitä vol. 2

Selailinpas tässä kuvia viimevuodelta...ja totesin että hitto kun tuo eläin on kehittynyt ja kasvanut!

Samalla tuli myös viime kevään tavoin mietiskeltyä vähän ruoka-juttuja. Dustyhan nimittäin oli vielä ennen kevättä kokoajan tosi laihassa kunnossa...kylkiluut vaan vilkkui karvan alta. Kyse ei ollut ollenkaan siitä etteikö tuo koira olisi tarpeeksi ruokaa saanut, se kyllä söi kun hevonen...mutta kun sattuu olemaan niin pirun aktiivinen koira joka kuluttaa kaiken mitä syö (...ja vähän enemmänkin) niin näytti sitten miltä näytti. Toki Dusty oli (ja on vieläkin) nuori koira eli voihan tämä muutos johtua ihan vaan kehittymisestäkin, mutta en vaan voi olla mietiskelemättä että josko ruokintamuutoksella kuitenkin olisi jotain osaa asiaa...

Dusty tosiaan on ennen viimekevättä oli ihan kokonaan nappula-linjalla mitä ruokinnan suhteen tuli, viime keväänä kuitenkin aloin pohdiskelemaan että josko sitä siirtyisi barffaamaan Dustyn kanssa. Täysbarffaus ei kuitenkaan onnistunut, sillä äitini ei oikein ymmärtänyt sitä että koiran ruuat veisivät yli puolet meidän pienestä pakastimesta.

Hetken pohdiskeltuani asiaa päätin kuitenkin että vaikkei täysbarffiin päästäisikään niin haluan mä silti syöttää koiralleni päivittäin lihaa, siispä siirryttiin sekaruokintaan. Jo parin viikon sekaruokkimisen jälkeen alkoi näkyä muutosta Dustyssa, neiti ei ollut enään ollenkaan niin langanlaiha vaan sillä oli jopa pieni terve rasvakerros luiden päällä! Tätä linjaa ollaan jatkettu tähän päivään asti. Ihan älyttömän tyytyävinen olen ollut tähän, koirakin on pysynyt erinomaisessa kunnossa.

Meillä mm. muschin tuotteet on hyväksi testattuja. Dusty (ja vähän Emmakin...) on päässyt maistelemaann jos jonkinlaista lihaa. Parhaiten meillä uppoaa nää ihan "peruslihat" eli naudan- ja sianlihat, ja broilerikin uppoaa aika tehokkaasti. Ainoat mille Dusty on tähänmennessä nyrpistänyt nenäänsä on poronliha (mikä kyllä meidän mummolle uppoaa hyvin!) eikä hevosenlihakaan uppoa mitenkään kovin nopeasti. Ekaa kertaa kun syötiin naudanmahaa ja lohta, oli neiti vähän sitä mieltä että haisee kyllä aika oudolta...mutta nykyään nämäkin uppoaa alta aikayksikön.

Tälle postaukselle on kyllä ihan fiksu syykin...nimittäin tämä. Kyllä meille aina ilmanen ruoka kelpaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti