tiistai 19. helmikuuta 2013

Tokotus epätoivotus

HUOH.

Siinä on tunnelmat meidän eilisiltä tokotreeneiltä. Meillä oli kisaharkat ja voisin kai sanoa että huonommin ei voi mennä? Osasyyn meidän surkeaan suoritukseen on varmasti se että mä jännitän kaikkea vähänkään poikkeavaa ihan hirveän paljon. Ja heti jos mä jännitän niin Dustyn nenä alkaa käydä ja kaikki ihan simppelitkin jutut (kuten perusasento...) on olevinaan ihan vieraita juttuja koiralle. Sitten varsinkin kun se nenä alkaa käydä niin mä turhaudun vielä enemmän ja siinä on hieno noidankehä sitten valmis!

Tehtiin ensin kaikki kehääntulo, luoksepäästävyys ja paikkamakuu. Luoksepäästävyydessä D perutti pois ja lähti haahuilemaan senverran mitä hihna antoi myöten. Paikkamakuu sujui yllättävän hyvin! Olin varma että kun tuolla nyt on joku perseilykausi meneillään niin ei todellakaan pysy sitä minuuttia jonka pituinen meidän makuu oli, tässäkohtaa Das yllätti positiivisesti ja pysyi koko minuutin ajan. Vähän se kuikuili hallin laidalle jossa Iisi huusi häkissä mutta muuten oikein mallikkaasti pysyi.

Tämän jälkeen otettiin yksilöliikkeitä. Oltiin jokainen kirjotettu lapulle 3 liikettä jotka halutaan suorittaa kisanomaisesti - meillä nämä liikkeet oli seuraaminen, luoksetulo ja hyppy.
Seuraaminen oli jotain niin hirveetä katteltavaa että hyi yök. Koira haahuili jossain 2km päässä edessä, sivussa tai takana. Perusasentoihin tuli parinkymmenen pompun jälkeen ja muutenkin oli korvat hukassa.
Luoksetulo sujui suht lupaavasti alussa. Pysyi hienosti paikallaan ja tuli tosin kovaa kyytiä luokse...perusasentoon kun olis pitänyt tulla niin ei neiti omasta mielestään ikinä edes ollut kuullut mistään perusasennoista. Tässä tais oma jännitätminen olla aika isossa osassa, koska juuri ennen meidän yksilöliikkeitä otin luoksarin ja se tuli suoraan sivulle ihan täydellisesti. huoh.
Hyppykin oli ihan lupaava aluksi, tuli perusasentoon hyvin ja käskyn jälkeen hyppäsi heti hypyn yli mutta tuli sitten samantien takasin. Otettiin uudestaan hyppäs taas ja kun annoin seis käskyn niin Das päätti sitten että hän vois vähän maistella estettä ja alko sitten pureskelemaan lautoja.

Mulla olis nämä videolla mutta en kehtaa niitä tänne laittaa kun senverran järkkyjä ovat :D

Dusty on muutenkin viimeaikoina ollu erittäin rasittava...mikä lie myöhäis-uhmaikä sillekin iskenyt. Lenkillä kun kutsun sitä luokse niin se tulee tyylillä "no joo, oota tuun ehkä jos en nyt keksi mitään parempaa" ja muutenkin korvat tuntuu olevan ihan kadoksissa. Ehkäpä pitää tehdä sen kanssa enemmän lenkkejä kahdestaan ja ottaa jotain superhyvää palkkaa mukaan niin jospa ne korvat sieltä taas löytyisi!

Jottei nyt ihan mene vaan oman ärsyyntymisen purkamiseen niin pakko todeta tähän väliin että hitsi miten hienosti D teki tänään agilityä kun oltiin hallilla! Allaolevan radan bongasin Valon blogista ja vaikutti senverran kivalta pikku pätkältä että pakkohan sitä itsekkin oli päästä kokeilemaan. Leijuin vaaleanpunaisissa pilvissä tuon radan jälkeen...Dusty on viimeaikoina ollut ihan superhieno agilityn saralla, pidetään peukkuja että sama meno jatkuisi kans ;)

Iisille ei kuulu mitään ihmeellistä, penska on opetellut maahanmenoa joka sujuu jo suht hyvin - ja eilen opeteltiin menemään häkkiin käskystä! Kyllä tuo jo alkaa vähän enemmän omatoimisesti tarjoilemaan kaikkea kun nyt näitä ollaan naksuteltu :)

Iisi pääsi hallilla syömään namia puomin kontakteilta ja menemään pari kertaa putken läpin :) Ihan näin tutustumismielessä, eli älkäähän nyt ihmiset pelästykö että Ipa joutuu johonkin himo-treeni-rääkkiin! Alla pari videota kun Iisi 13vko tutustuu agilityn ihmeelliseen maailmaan :)Iisi 13vko - puomin alastulo from Cinemon's on Vimeo.

1 kommentti:

  1. NONIIN nyt ku tää toimii niin! Vitsi Iisi on niiiiin ihana :3 ja se jotenki hallittee kroppansa tosi hyvin jo! Ei oo yhtää sellasta pentuhaparointia. Ja muutenki tosi taitava pikkukettu tuiii. Ihan oikeasti en tajua tätä, mua ei saa pentukuumeilemaan juuri mikään otus maailman päällä ja nyt melkein kuolen ku katon GÖÖTTIvauvvaa? :'DD

    Nii ei mulla tosiaa mitää sen tärkeempää kommentoitavaa ollu.. 8'D

    VastaaPoista