perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kaikenlaista on puuhailtu...

Taas on vähän blogin päivittäminen jäänyt, ja kaikenlaista ollaan koirien kanssa puuhailtu :)

Maanantaina 20. pvä käytiin taas ojangossa treenailemassa, seurana Kerttu ja lakelandinterrieri Alf. Päästiin kentälle suht. aikasin ja viimesellä kentällä oli vielä varjoa joten leiriydyttiin sinne. Tehtiin yksittäisiä esteitä, ja nyt kun Dustylla ei enään tunnu mitään ongelmia olevan putken kanssa niin rengas on hokattu vaikeeksi esteeksi. Tehtiin aikapaljon onnistuneita rengas-suorituksia ja annettiin koirien levätä aika paljon kun kuitenkin oli niin lämmintä. Tehtiin lopulta allaoleva rata joka sekin sujui hienosti vaikka koira olikin jo aika väsynyt.



Vietettiin kentällä pari tuntia josta suurin osa tosin meni varjossa istuskelemiseen. Kertun ja Alfin lähdettyä käytiin vielä Dustyn kanssa kävelemässä ojangon upeissa lenkkimaisemissa kun aikaa oli vielä rutkasti ennenkun oma kyytimme saapui.
Kameraakin sain pitkästä aikaa ulkoilutettua kun sen tuonne raahasin mukaan ja kameranulkoilutuksen tuloksia on tässä alla :) Löydettiin Dustyn kanssa ihana pusikko joka oli täynnä metsämansikoita ja vadelmia. Itse rakastan noita marjoja ja tulikin syötyä niitä ihan kiitettävästi! Dustykin popsi aimo annoksen marjoja poskeensa. Samalla lenkillä bongattiin myös käärmeen nahka. Kieltämättä kyllä vähän pelästyin kun ojangossahan on todistetusti paljon kyitä, ja ehdinkin jo miettimään ties mitä kauhukuvia siitä että bongattaisiin käärme joka purisi Dustya kun olimme siellä pusikon keskellä! Onneksi ei kuitenkaan mitään enään nähty ja päästiin hyvin takasin ojangon parkkipaikalle josta kyydillä kotiin :) Kiitos seurasta Kertulle ja Alfille!





Viime viikon keskiviikkona käytiin mätsäröimässä pitkästä aikaa tälläkertaa mukaan lähtivät Dusty ja Donna. Voin kyllä sanoa että ei ole mitenkään kovin helppoa matkustaa julkisissa kahden koiran kanssa joista toi epäsosiaalinen ja isokokonen ei ole niin tottunut bussimatkailuun ja jääkin usein jumittamaan keskelle bussin käytävää! Yritäppä siinä sitten oman painosi verran hanttiin pistävää lihasta repiä jalkoihin :D Noh päästiin kuitenkin paikanpäälle, Donna kävi ekana pyörähtämässä kehässä (kiitos Lindalle ja Janinalle Dustyn vahtimisesta kun oli Donskun kanssa kehässä!) tuloksena hienosti piiitkän mätsäritauon jälkeen PUN2 :) Pitkän odottelun jälkeen tuli Dustyn vuoro mennä kehään, Dusty tälläkertaa hienosta esiintymisestä huolimatta SIN-ei sij :)

[kuvia tulossa!]

Perjantaina käytiin moikkaamassa tuttuja jakomäen koirapuistossa...pakkohan se oli lähteä kun sinne oli "nähtävyyksiä" tullut joensuusta asti ;) Molemmat tytöt pääsivät mukaan, puistossa oleiltiin tunti jonka jälkeen muut lähtivät omille teilleen ja me Riitan kanssa suunnattiin viereisille hiekkakuopille uittamaan koiria. Emman pistin pari kertaa uimaan ettei neidillä olisi niin kuuma ja kyllä uiminen näytti sen oloa helpottavan. Dusty kovasti haluaisi uimaan mennä mutta sillä on niin pirun huono uintitekniikka ettei se oikein pysy pinnalla...tai no joo - pysyy sen mutta takapää painuu veden alle kokonaan ja etutassuilla roiskitaan vettä monen metrin päähän. Harmi, sillä Dusty kyllä kovasti näyttää siltä että sen tekisi mieli mennä uimaan, ja neiti tosiaan kahlaa niin pitkälle kun vaan jalat riittää (välillä sillä on takajalat ilmassa ja etutassut pohjassa) mutta uimaan se ei uskaltaudu todennäkösesti edellämainitun syyn takia. Noh, eiköhän Dustykin opi uimaan hienosti kun päästään taas hyvinkään koirakylpylään polskuttelemaan :) Kiitos kaikille, erityisesti Riitalle seurasta!

Eilen, keskiviikkona taas lähdettiin mätsäröimään, sain poikaystäväni houkuteltua tavaroita kantamaan joten mukaan lähtivät Donna, Dusty ja Emmakin. Päästiin hyvin taas paikanpäälle ja kävin ilmottamassa koirat. Että mä inhoon sitä että Dusty kasvoi isoksi eikä enään pääse pentuihin, kun pieniä melkein aina on reilusti enemmän kun muita (viimeviikon mätsärissä 76 pientä, tälläviikolla onneksi vaan noin 50) ja joutuu sitten koko illan istuskelemaan mätsäripaikalla.


Tälläkertaa ensimmäisenä veteraanikehään asteli Emma, joka sai hienosti punaisen nauhan ja oli lopulta PUN4! Aika hyvin koiralta joka ei ole pariin vuoteen(?) ollut kehässä ja tännekkin sen piti vaan turistiksi tulla mutta ajattelin sitten ilmoittaa sen kun veteraaneille oli oma kehä ;) Tuomari kehui Emmaa ikäisekseen erinomaisessa kunnossa olevaksi ja sanoi Emman olevan niin symppis kaveri että pakko sijoittaa se. Kotiinviemiseksi saatiin hurjan suloinen pieni ruusuke ja iso kasa pedigreetä (hyi!).




Emman jälkeen pitikin vaihtaa koiraa melkein lennosta ja Donna meni kehään. Donna oli x-roduista viimeisenä ja joutui kehään ilman paria, punaien nauha sieltä irtosi. Nauhakehässä Donna loisti taas omana itsenään ja oli PUN1! Tuomari sanoi ettei ikinä ole nähnyt noin kauniisti liikkuvaa koiraa, ja kyllähän Donnalla upeat liikkeet onkin :)


Donnan kanssa kun tulin kehästä niin Dustya jo huudeltiin kehään. Das oli ollut koko mätsäriajan häkissä joten kun otin sen pois sieltä niin neiti oli niin innoissaan että piti vähän hyppiä ja säntäillä joka suuntaan. Dustykin oli pienistä koirista viimesenä ja joutui kehään yksikseen. Tuomari Veli-Pekka Kumpumäki antoi Dustylle parin kehässä pyörimiskierroksen jälkeen punaisen nauhan. Punaisten nauhakehässä ei Dustylle tullut suurempaa menestystä mutta hienosti kyllä neiti esiintyi! Hyvää viimehetken kehässätoimimismuistuttelua Dustylle ennen erkkaria ;)

BIS-kehässä pyörähdettiin vielä Donnan kanssa ilman suurmepaa menestystä. Lähdettiin kotiin ja kotona oltiinkin vasta puolenyön aikoihin. Mätsäristä ei tälläkertaa ikävä kyllä ole kuvia joten pistimpäs pari vanhempaa kuvaa niin ei ihan kuvattomaa loppupostausta tule!

Mitäs muuta...ollaan Dustyn kanssa aikapaljon oltu isäni luona (asuu tässä parin km päässä meiltä) ja Dusty on hyvin sopeutunut olemaan kolmen isomman koiran kanssa! Isällänihän siis tosiaan on tanskandoggiuros Söde ja monirotuset nartut Diva (bokseri/rottweiler) ja Donna(bokseri/rottweiler/tanskandoggi). Vähän pelotti että mitä isommat sanovat Dustysta mutta eipä näillä mitään toimeentulo-ongelmia ole ollut. Sunnuntaina muutetaankin neljäksi päiväksi isälleni Dustyn kanssa kun isän perhe on ulkomailla.

Huomenna päivällä on lähtö kaarinaan ja lauantaina meillä on siellä erikoisnäyttely. Pitäkääs peukut pystyssä että Das osaa käyttäytyä ja menee hyvin! Erkkarimatkasta sitten lisää tarinointia kun erkkari on ohi :)

1 kommentti:

  1. Teilläpäs on ollut paljon touhua! Hienoa, että jaksat vielä ottaa Emmaakin mukaan, vanha koira unohtuu niin kovin helposti kotiin kun nuoremman kanssa touhuaa.

    VastaaPoista