perjantai 30. elokuuta 2013

Vastaukset kysymyksiinne!

Kiitos kaikille kysymyksiä laittaneille! Alla olisi kysymykset vastauksineen :) Kysymykset tummalla tekstillä ja vastaukset "normitekstillä".

Mikä koiran/koirien omistamisessa on parasta?
- Parasta on semmoset ihan pienet asiat, lenkillä käyminen kun näkee kuinka koirat oikein nauttii olostaan tai se kun koirat illalla käpertyy kainaloon ja huokailee tyytyväisinä.

Entä huonointa?
- Se huoli mikä rakkaista lemmikeistä aina on, varsinkin jos ne sairastuvat tms. Mä olen vielä semmonen ihan yliherkkä ihminen että ajattelen aina että kaikista pahin tapahtuu....

Voisitko kuvitella elämääsi ilman koiria?
- En oikestaan, mä olen ollut elämästäni ehkä 2-3kk ilman koiria ja voin sanoa en kyllä tehnyt yhtään mitään! Kattelin vaan telkkaria ja olin koneella päivät pitkät....erittäin terveellistä elämä siis....

Mikä sinulle koirassa on tärkein ominaisuus?
- Luonne. Se että koiralla on semmonen luonne joka ns. natsaa yhteen oman luonteeni kanssa. Minua ei yhtään haittaa vaikka mun koirat ei oliskaan mitään näyttelytähtiä tai vaikka ne keräis jotain H'ta koko elämänsä näyttelyissä mutta kun sen koiran kanssa kuitenkin elää arjessa kokoajan, niin luonne on semmonen mistä mä en halua joustaa .

Onko göötti sun unelmienrotu vai, voisitko kuvitella itselläsi jonkun muun rotuisen?
- Kyllä göötti on se mun unelmarotu, vaikka gööteissä olenkin aika nirso enkä ihan mistä tahansa pentueesta kyllä pentua ottais. Paljastettakoon nyt tässä kuitenkin että mun yksi pitkäaikainen haave näiden pötköjen rinnalle olis semmonen kiva kelpie-otus ;) Ennen Iisiä mulle olikin tulossa kelpie, mutta kun sain mahdollisuuden ottaa tuosta Iisin pentueesta toisen nartun itselleni niin eihän sitä voinut sanoa ei - siispä kelpiehaaveet pysyvät vielä toistaseksi haaveina, ehkä sitten joskus.....Mutta mikään ei kyllä voita pientä ihanaa gööttipötköä ♥ Nämä kaks ovat semmosia mitä tällähetkellä voisin kuvitella itselleni, mitään muuta en.

 Dustyn sekä Iisin hyviä ja huonoja puolia?
- Molemmat on hyvin helppoja arjessa kun vaan saavat tarpeeksi aktivointia. Dustyn huonoiksi puoliksi voisin näin arjessa ainakin sanoa tuon sen loputtoman läheisyydentarpeen - sen pitäisi kokoajan olla ihan kiinni minussa, jos esim. istun sohvalla niin pitäis suunnilleen maata sylissä niin se on tyytyväinen. Toki sen saa komentamalla pois eikä se nyt mitenkään superriippuvainen ole musta mutta välillä meinaa kyllä mennä hermot kun pitää tunkea lähelle keinolla millä hyvänsä. Harrastuksissa Dusty on periaatteessa hyvin helppo; se motivoituu niin kaikenlaisista nameista kun leluistakin mutta toisaalta se on aika hankalakin; sillä ei ole sellasta paloa mitään lajia kohtaan että se ihan hulluna haluais jotain tiettyä lajia tehdä. Se tykkää ja haluaa hirmuisesti tehdä mun kanssa, mutta koska sillä ei mihinkään tiettyyn lajiin ole mitään paloa niin se esim. kestää toistoja ja pitempiä palkkaamattomuuksia erittäin huonosti.
Pakko myöntää että tämä seuraava kuulostaa omaan korvaan tosi tyhmältä mutta Iisin ainoa huono puoli on sen kiljuminen. Sillä on tapana aina innostuessaan tai tylsistyessään alkaa kiljumaan kun tapettava sika. Se ei hauku, tai vingu niinkun useammat koirat vaan se siis todellakin kiljuu kun tapettava sika. Iisin luonne on muuten mulle ihan täydellinen ja just sellainen mitä koiralta haluan. Vähän se on häiriöherkkä vielä, mutta uskon että se häiriöherkkyyskin poistuu kun päästään "ihmisten ilmoille" treenailemaan vähän enemmän - nythän Iisi ei tosiaan vieläkään ole kovin paljoa häiriössä mitään treenaillut.

Miten Dusty ja Iisi eroavat toisistaan?
- Näin lyhyesti sanottuna niin siinä missä Dusty on tommonen mamman mussukka jolla on hirveä tarve aina miellyttää, niin Iisi on vähän tommonen kapinallinen pieni silakka. Se kyllä tykkää tehdä mun kanssa ja tekee mielellään mutta jos esim. turhaudun jostain niin mun koirien ero on se että Dusty kerää siitä hirveet paineet ittellensä ja alottaa hirveen mielistelyn ja rauhoittelun ja tarjoaa kaikkea läpi jos vaikka joku sattuis olemaan se mitä haen ja Iisi kattoo vähän aikaa että mitä meinaan ja jos ei tuu lisää ohjeita niin Iisi lähtee semmosella haista paska-asenteella pois kunnes saan itse koottua itteni taas niin se tulee takas just sillei että "jee mitäs me nyt seuraavaks tehdään?" :) Arjessa nuo ei kovinkaan paljoa eroa toisistaan muuten kun että Dusty uskoo kerrasta mutta Iisi kokeilee aina jotain juttua (esim. tämä ihana ruokapöydälle kiipeäminen) vähintään sen kolme kertaa ennenkun uskoo että ei saa tehdä.

Mitä mieltä olet pentutehtailusta?
- Ei mahdu mun ymmärrykseen millään tavalla. En ymmärrä edes hyviä kasvattajia joiden on pakko käyttää jokainen jalostusnarttu mikä on saatavilla vaikka olisivatkin terveystarkastettuja jne. tai että jollain nartulla pitää teettää pentuja vaikka edellisetkin pennut ovat ihan kakaroita. Näitä on nyt parina viimeviikkona tullut useampikin vastaan, ikävä kyllä. 

Kuinka päädyit siihen, että sulle tulee omakin göötti? 
- Göötit on vaan vieneet sydämmen, niin ihana ja sopiva rotu mulle! Mitäs sitä hyvää vaihtamaan ;)

Kumpi on sun mielestä ollut helpompi, Dusty vai Iisi?
- Tää riippuu vähän tilanteesta, arjessa Dusty on helpompi (kunhan on vaan saanut tarpeeksi aktivointia), mutta harrastuksissa Iisi on toistaseksi ollut helpompi kun sillä on paljon isompi motivaatio tekemiseen.

 Millä palkkaat Dustyä ja Iisiä treeneissä?
- Agilityssä lelulla, tokossa vähän vaihtelevasti lelulla ja nameilla. Eipä sillä kovin ole noille väliä kun kaikki käy - lelut on kuitenkin loppupeleissä mieluisempia kun namit.

Kuinka paljon käytät lelu-/leikkipalkkaa? 
- Kuten tossa yllä ehkä jo tulikin ilmi, nii paljon.

Mitä tykkäät eniten tehdä koirien kanssa?
- Semmoset rauhalliset metsälenkit, kun koirat saa onnellisena painaltaa vapaana ovat ihan parasta.

 Kuinka sun koirat sai juuri nuo nimensä?
- Dustysta tuli Dusty lähinnä tuon sen harmaan värin takia. Silloin kun Dusty mulle tuli niin meillä oli meidän Emma mummo (tai no kyllähän se vieläkin on, se vaan asustelee tuolla mun äidin luona!)
ja Emmahan on semmonen punaruskea göötti joten pikkudusty muistutti lähinnä pientä pölypalloa meille tullessaan. Siitä siis nimi Dusty. Iisin nimi onkin Niken keksimä, kriteereinä oli että ei saa olla suomalainen nimi, eikä mikään Tara tai Lara joka tulee jokatoisella koiralla vastaan - lisäksi Iisistä oli ennustettu ettei siitä ehkä tulisi mitään maailman helpointa koiraa joten ajateltiin että se Iisihän sopisi siihen sitten hyvin! Iisi on kyllä täyttänyt nimensä oikein hyvin meillä ;)

Voisitko sä kuvitella tohon lauman jatkeeksi vielä kolmannen koiran?
- Voisin kyllä, mutta en tällähetkellä. Haaveissa olisi Iisin pentu sitten joskus monen vuoden päästä jos itse voin käyttää Iisiä jalostukseen.

Onko jotain muuta lemmikkieläintä koiran lisäksi minkä haluaisit? Miksi?
- Rottia! Ne vaan jotenkin niin ihania pieniä otuksia, harmi vaan ettei tuo toinen puolisko oikein ole innostunut ajatuksesta.....ja sitten tietty tää mun ikuinen haave, eli lampaita.....mutta kuten ehkä kaikki ymmärtävät niin lampaita ei ihan voi ottaa taajamaan kerrostalokaksioon kolmanteen kerrokseen... :)

Lisäksi saatiin Hukkareissuja blogista tämmönen pieni haaste:

- Vastaa haastajan 11 kysymykseen.
- Keksi 11 uutta kysymystä.
- Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
- Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät. 
 
Me ollaan tähän jo vastailtu aika monta kertaa joten ei tälläkertaa pistetä haastetta eteenpäin, mutta vastataan toki meille osoitettuihin kysymyksiin. Kiitos haasteesta! :) Näistä osa on vähän samantapaisia kun meille osoitetut kysymykset mutta olkoon.

Mitä ominaisuuksia arvostat koirassa eniten?
- Luonnetta. (ylempänä pidempi selostus!)

Oman koirasi(/koiriesi) parhaat piirteet?
- Molempien koirien helppous, ja niiden luonteet. Dusty on tommonen mammantyttö, mikä on kyllä hetkittäin vähän rasittavaakin mutta useimmiten ihana piirre - Iisi on tommonen ihana pieni riiviölapsi ♥

Entä haasteellisimmat?
- Dustylla tuo sen että sen pitää olla niin kiinni mussa arjessa, ja harrastuksissa se ettei sillä ole oikein semmosta motivaatiota mitä tarvis jos vähän enemmän tosissaan haluais harrastaa. Iisillä sen kiljuminen - Iisi on muuten erittäin hiljanen göötti mutta esim. kun tullaan kotiin jostain niin että koirat on olleet yksin kotona niin tuo pieni kiljuu kun tapettava sika! Ei onneksi kovin usein sitä tee - lähinnä vaan jos innostuu oikein jostain, mutta sitäkin rasittavampi piirre kylläkin. Pikkuvikoja onneksi vaan ;)

Mitkä ovat parhaat ominaisuutesi koiranomistajana?
-  Vaikea! Ehkä se että olen tässä vuosien aikana oppinut lukemaan koiria, ainakin omasta mielestäni, hyvin.
 
Entä mitkä heikoimmat?
- Mä oon erittäin kärsimätön, vähän semmonen kaikki tänne nyt heti-tyyppi. 

Millaisia tavoitteita sinulla on koirasi kanssa? (Tavoitteet voivat olla kisatavoitteita tai vaikka arjessa pärjäämiseen liittyviä juttuja!)
- Tän vuoden tavoitteisiin lukeutuu Dustyn osalta toko ja agilitykisoisssa starttaaminen ja keppien kuntoon saaaminen, Iisin osalta tämän vuoden tavoitteet on siinä että se oppii leikkimään hyvin ja opetellaan vähän eri harrastusten alkeisjuttuja.
 
Minkärotuisen koiran haluaisit seuraavaksi ja miksi juuri sen?
- Göötin, koska göötti on vaan mulle kaikinpuolin niin täydellinen. Se kelpie sitten joskus kun on sen aika.
 
Suosikkirotusi a) ulkonäön  b) luonteen c) käyttötarkoituksen perusteella? 
- Göötti :D Harmi ettei kovin monesta nykypäivän göötistä olisi täyspäiväseksi paimeneksi mutta muutoin se on kyllä göötti joka kohtaan.
 
Jos itse olisit koira, minkärotuinen olisit? Perustele pliis!
-  En osaa tähän mitään tiettyä rotua sanoa, koska enemmänkin se varmaan riippuu koiran luonteesta. Olisin varmaan tommonen Dustyn tyyppinen koiruus - rakastaisin pitkiä lenkkejä, mutta kotioloissa olisin hyvin mukavuudenhaluinen! 

Miten päädyit pitämään koirablogia?
- Silloin kun Emma tuli meille niin aloin pitämään sille blogia niin että muut pääsisivät Emman kuulumisia ja sitä, miten se on meille kotiutunut lukemaan. 
 
Millainen on hyvä (koira)blogi?
- Itse pidän mahdollisimman monipuolisista blogeista, tykkään siitä että kirjotellaan harrastelujuttuja mutta myös ihan perusarjesta ja omistajan pohdinnoista on kiva lukea. 
Kuva: Janette Korpisalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti