perjantai 6. tammikuuta 2012

2011 - 2012

Vuosi 2011 loppuikin jo, ja todella nopeasti kulunut vuosi menikin! Ajattelin tässä vielä lyhyesti muistella vähän viime vuotta:

Tammikuussa ei mitään kovin erikoista tapahtunut. Dustyn kanssa reenailtiin kotioloissa, ja lenkkeiltiin kavereiden kanssa. Tammikuussa Emman cushing-lääkitystä jouduttiin lisäämään puoli annosta, tämä "uusi" annos on kuitenkin sopinut todella hyvin ja Emma elää ihan normaalia elämää tällä annostuksella. Toivotaan että se kestää niin pitkään kun koira vielä elää.

Helmikuukin oli aika hiljaista aikaa meille, Dustyn kanssa treenailtiin edelleen vähän tokotuksia kotona ja lenkkeiltiin kavereiden kanssa. Lisäksi käytiin parissa mätsärissä pyörähtämässä. :)

Maaliskuussakaan ei mitään ihmeellistä tapahtunut. Treffailtiin kavereita enimmäkseen ja lenkkeiltiin. Tässä vaiheessa Dustykin alkoi jo pikkuhiljaa näyttää ihan aikuiselta, eikä niin pentumaiselta kun aikaisemmin :) Vaikka ikuinen pentuhan tuo kuitenkin on!
Huhtikuun lopussa vietettiin Dustyn 1v synttäreitä! En silloin meinannut uskoa että neiti muka on jo niin vanha...ja nyt kun miettii niin kohtahan tuo täyttää jo 2v ja kohta sillä on omat pennut ja kaikkea! Kamala kuinka nopeasti aika menee. Huhtikuussa myös käytiin agilityryhmän hallittavuustestissä, joka läpäistiin ihan helposti. Kyllä sai olla ylpeä pienestä, kuinka hyvin se käyttäyty vaikkei ennen oltu tuollaisissa koirajoukoissa treenailtu. Huhtikuussa alkoi myös ensimmäiset agitreenit jotka menivät hienosti! Käytiin myös Linnean ja Tryffelin kanssa helsinki-vantaa-lentokentällä vähän tokottelemassa ja ihmettelemässä ihmisvilinää...ja taas kerran neiti oli aivan mahtava :) Käytiin me myös mätsäröimässä, tuloksena SIN4. Dusty lopetti huhtikuussa myös pentuluokissa kilpailemisen epävirallisestikkin, ja hieno lopetus olikin kun Das oli rotuyhdistyksen vuoden pentu-kisassa neljännellä sijalla! 


Toukokuun kohokohta taisi olla meidän rakkaan Emma-mummelin 12v synttärit! Toukokuussa koitti myös kauan odotetut jaxonvillen kasvattipäivät jonne matkasimme Dustyn kanssa. Ohjelmassa oli mm. agilityä, tokoa ja vähän näyttelyjuttujakin :) Oli oikein mukava päivä, kiva nähdä tuttuja ja vähän uusiakin naamojaja ja viettää aikaa koirien parissa. Kiitos vielä Päiville kyydistä turku-rauma välillä! Toukokuussa käytiin pyörähtämässä D'n ensimmäisessä virallisessa näyttelyssä eikä ihan turha reissu ollut, Dusty nimittäin voitti kilpakumppaninsa ja oli näin ollen ROP-juiori. Isoissa kehissä ei sitten enään tullut menestystä. Kuun lopussa käytiin vielä hämeenlinnassa moikkaamassa Ville-veljeä ja Mona-siskoa omistajineen. Pitäisi tänävuonna yrittä päästä miittailemaan useammankin kerran!
Dusty ROP-JUN © Linnea Skogberg


Kasvattipäiviltä © Oili Helenius


Mona, Ville ja Dusty © Anski Hautala
Sitten tuli kesäkuu ja suunnattiin nokka kohti etelänaapuria, Eestiä, ja viron voittajaa 2011. Koko matka jännitettiin että kuinka monta junnunarttua on ilmoitettu näyttelyyn. Niinhän siinä kävi että Dusty olikin ainoa narttu ja sai kun saikin erin...ja kaupanpäälisinä tuli kotiinviemisiksi EEJV-11 titteli :) Juhannus vietettiinkin sitten mukavissa merkeissä Linnean mökillä.

Heinäkuukin meni aika rennoissa merkeissä, osittain paahtavan kuumuuden takia - osittain oman laiskuuteni takia. Vähän treenailtiin agilityä, käytiin paljon uimassa, mätsäröitiin vähän...niin ja haettiin H lammin ryhmiksestä.

Dusty lehmien kera © Oili Helenius
Elokuu tuli ja heinä-elokuun vaihde vietettiin kaarinassa gööttien erikoisnäyttelystä. Juniroinarttuja oli 16kipaletta ja tuomarina toimi Melanie Harris joka piti hyvinkin tiukkaa linjaa. Muistan kun kehän laidalla katselin kun junnunartuista toinen toisensa perään sai H'ta ja ajattelin että käydään nyt mekin se toinen H sieltä hakemassa sitten. Ihan puskan takaa yllätyksenä tulikin että Dustyhan meni ja liittyi 6 junnunartun joukkoon jotka saivat ERIn. Reissu menikin siis ihan yli odotusten! Pariviikkoa eteenpäin ja koittikin sitten toinen gööttiyhdistyksen tapahtuma, nimittäin paimennustaipumustesti. Dusty oli kovin kiinnostunut lehmistä, ja lähtikin ensin hyvin lehmien perään mutta sitten pelottava lehmä kääntyi Dustyyn päin ja alkoi neitiä hätistelemään pois...tais mennä pupu pöksyyn neidillä sillä tuon jälkeen ei enää lehmut kiinnostaneet :P Lausuntoon tuomari totesi että neidiltä ei löydy paimennustaipumusta. Kattellaan jos päästäisiin ensi kesänä tai sitä seuraavana kesänä uudestaan kokeilemaan :) Loppuheinäkuu treffailtiin kavereita ja treenailtiin.

Syys- ja lokakuu hujahtivat nopeasti ohi eikä oikeastaan tehty mitään.

Matkalaiset tulossa jyväskylästä kotiin
Marraskuu tuli, käytiin mätsäreissä ja lenkkeiltiin kavereiden kanssa. Yksi pidempikin reissu tehtiin kun Jyväskylän KV'n aika koitti ja suunnattiin sinne. Matkustettiin junalla lauantaina näyttelypaikalle ja näyttelyn jälkeen serkuilleni muurameen yöksi. Dusty osasi tosi hienosti käyttäytyä koko vierailun ajan :) Sunnuntaina suunnattiin taas jyväskylään ja kehän jälkeen kotiin junalla. Näyttelystä kotiuduttiin H'n ja EH'n kanssa

Joulukuu oli myös aika laiskottelukuukausi...on ollut aika huono ilma joten kummankaan (minun tai Dustyn) mielestä ulkona ei tarvitse olla pidempään kun on pakko. Käytiin messarissa pyörähtämässä kumpanakin päivänä tuloksena 2x EH. Sitten olikin jo aika rauhoittua joulunviettoon. Tavoistamme poiketen vietettiin jouluaatto serkkujeni luona muuramessa. Molemmat koirat saivat pari lahjaa, luut, Emma sai hienon timanttikoristeisen pantalaatan ja Dusty sai kana-pehmolelun joka on osoittautunut melkein uudeksi suosikiksi sekä Terhiltä ja Matilta hienon aktivointipelin. Joulupäivänä matkattiin kotiin takasin. Uusivuosi vietettiin kotosalla, Emmaa ei pelottanut enää yhtään niin paljon kun edellisinä vuosina (luulenpa ettei se enää kuule kaikkea pauketta) ja Dusty ei välittänyt ilotulituksista joten hienosti sujui uusivuosi, ja uuden vuoden kunniaksi saatiin luntakin tänne etelä-suomeen ainakin pariksi päiväksi!

Ja koska kaikki muutkin listaavat ensi vuoden tavoitteita niin listaillaas mekin ;)

Dusty
- Treenata tokoa ja agia vähän ahkerammin
- Kisauran korkkaaminen agilityssa
- Tokokoe kesällä?
- Uimataidon oppiminen (Das ei osaa uida)
- Terveenä pysyminen
-  ... ja tietysti kaverien treffaaminen ja hauskanpitäminen!

Emma
- Terveenä ja virkeänä pysyminenHyvää ja menestyksekästä vuotta 2012!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti