lauantai 28. tammikuuta 2012

Ruokintamietteitä

Olen viimeaikoina mietiskellyt ja lukenut paljonkin koirien ruokinnasta, mietiskellyt että mikähän olisi se paras ruokintakeino ja tullut siihen tulokseen että vain ja ainoastaan yhtä parasta vaihtoehtoa ei ole olemassakaan, on vaan hyviä ja vähemmän hyviä vaihtoehtoja. Olen myös mietiskellyt että johtuisikohan tuo Dustyn ruipelo-look siitä ettei nykyisen ruuan ravintoaineet jotenkin imeydy tms? (toki dusty on vielä todella nuori koira ja nuoret koirat välillä tuuppaa olemaan aika rimpuloita) Ruokamerkin vaihto onkin ollut jo pitkään mielessä ja sopiva merkkikin on jo löytynyt, sitten kun vaan sais otettua itseään niskasta kiinni ja ostettua tuora uutta merkkiä.

Ihan alusta asti olisin Dustyn kanssa halunnut barffata, mutta se ei kuitenkaan onnistunut meillä kun ei kovin paljoa (=ollenkaan) ylimääräistä pakastintilaa ole eli lihoja ei saisi säilytettyä missään, muut perheenjäsenet olivat ihan barffausta vastaan ja lopulta aloin itsekkin miettiä että voisihan se barffaaminen olla aika hankalaa jos kyläillään jossain, ja sen jälkeen vielä aloin miettimään että jos barffaisin Dustyn kanssa niin mistä sitten tietäisin että koira saa tarpeeksi kaikkea eikä tule mitään puutostiloja....?Kovasti mietiskelin että nappulat vs. barf mutta kumpikaan ei oikein tunnu semmoselta hyvältä, älkää kysykö miksi :p Siispä keskin parisen viikkoa sitten idean ns. "puoli-barffista" tai ehkä virallisemmin sekaruokinnasta. Eikun vaan nettiin tietoa etsiskelemään ja sitähän löytyikin vaikka millä mitalla. Juttelinpas myös parin todella mukavan ihmisen kanssa jotka jo pidemmän aikaa ovat sekaruokkineet koiriaan, ja sain heiltä myös hyviä vinkkejä sekaruokintaan liittyen. Kiitos siitä!

Minäpäs menin sitten oikein innostumaan tästä ideasta, joten tästä eteenpäin Dusty siis siirtyy sekaruokintaan. Nappulat vaihdetaan orijen fresh fish-nappuloihin ja tämän lisäksi Dusty siirtyy syömään erilaisia lihoja iltaisin. Itse haluaisin syöttää mahdollisimman luonnollista ruokaa koirilleni enkä enää pidä teollisia nappuloita, joihin on lisätty vaikka mitä säilöntä- ja lisäaineita, kovin luonnollisena. Siispä sekaruokinta on minusta tällähetkellä paras ratkaisu.