keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Ensimmäiset agitreenit!

Tänään oli sitten meidän ensimmäiset ohjatut agitreenit, vihdoinkin! Ryhmässä oli ihanan paljon tuttuja, melkein kaikki entisestä agiryhmästäni...eiköhän tästä vielä tule ihan superkiva ryhmä hyvällä ryhmähengellä ;) Maasulla meni tosi hienosti ja se jaksoi kun jaksoikin keskittyä vaikka ympärillä oli paljon muitakin koiria. Ainoa mikä vähän itseäni häiritsi oli että Maasu ulvoi sen ajan kun se joutui olemaan kiinni aidassa... :P Treenailtiin vähän irtoamisia, putkea ja pussia sekä takaakiertoja.

Irtoamiset meni hienosti Dn osalta, tehtiin niin että meillä oli pöydän taso (pöytä ilman jalkoja) maassa, ja kouluttajamme syötti koiralle nameja keskellä alustaa. Ensin koiralle syötettiin nameja alustalla ja sitten siirryttiin pikkuhiljaa kauemmas ja kauemmas ja lähetettiin koiraa syömään nameja eri kulmista. Dusty tajusi hienosti jutun idean ja ampaisikin kovalla vauhdilla syömään nameja! ;) Myöhemmin tehtiin vielä niin että laitettiin kolme hyppyä (rimat maassa) ja ensin lähetettiin koira syömään nameja ensimmäisen hypyn takaa, sen jälkeen kahden hypyn takaa ja lopuksi vielä kaikkien kolmen hypyn takaa. Tämän jälkeen leikittiin vielä vähän.

Putki ja pussi menivät myös hienosti. Ensin treenailtiin pussia (pussia ei ikinä ennen olla treenattu) niin että yksi ryhmäläisistä tuli pitämään Dustya pussin alussa, ja itse menin kouluttajan kanssa pussin loppupäähän, kouluttaja piti pussin pussiosaa auki niin että näin Dustyn pussin toisesta päästä ja sitten vain kutsuin Dustya. Toistettiin tämä pari kertaa ja sen jälkeen Das menikin pussiin jo ihan niin että itse olin sen vierellä ja ohjasin sen pussiin. Tämäkin toistettiin vielä pari kertaa molemmilta puolilta ja sen jälkeen siirryttiin treenailemaan putkea joka olikin jo valmiiksi vähän tutumpi este Dustylle. Putkella jouduttiin pari kertaa muistuttelemaan Dlle että mites tässä nyt pitikään tehdä, mutta sen jälkeen putkikin sujui ilman mitään ongelmia! :)

Takaakiertoja ei sitten päästykkään hirveän paljon harjoittelemaan kun Dusty jo osaa käskystä kiertää siivekkeitä. Tehtiin pari kierto-toistoa ja lopetettiin onnistuneeseen suoritukseen.

Kaikenkaikkiaan treeneistä jäi tosi hyvä fiilis! Eiköhän Dustysta vielä tule hieno agilitykoira...sitä mä ainakin toivoisin sillä kaikkein eniten koko Dustyn pienen elinikän aikana olen odottanut että Das kasvaa senverran että päästäisiin agility-juttuja treenailemaan. Senverran ihana laji kuitenkin kyseessä, ja voitte vaan kuvitella kuinka paljon minua harmitti kun Divan kanssa viimesyksynä jouduttiin lopettamaan agility.

loppuun vielä Dusty poseeraa pentuluokista saatujen pokaalien ja ruusukkeiden kanssa :)


Dusty tosiaan esiintyi pentunäyttelyissä ja mätsärien pentuluokissa seuraavin tuloksin, ensin pentunäyttelyt:

02.10.2010 Lohja --> PEK2  KP
24.10.2010 Lahti --> PEK1 KP VSP-PENTU
04.11.2010 Latvian voittja, Riika --> PEK1 KP ROP-PENTU
07.11.2010 Lohja --> PEK1 KP VSP-PENTU
28.11.2010 Helsinki --> PEK2 KP

mätsäreissäkin menestystä on tullut ihan kivasti :)

18.09.2010 Vantaa --> PUN1 BIS1
26.09.2010 Helsinki --> PUN2
13.02.2010 Vantaa --> PUN-ei sij.
10.04.2011 Helsinki --> SIN4
17.04.2011 Helsinki --> PUN3

Dusty sijoittui myös hienosti länsigöötanmaanpystykorvat - västgötaspetsen ry'n vuoden pentu-kisassa neljännelle sijalle! On se vaan hieno likka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti